Američki tehnološki div Amazon prestigao je Apple i Google i na taj način postao najvredniji brend na svetu, pokazalo je istraživanje.

Vrednost Amazona porasla je na 315 milijardi dolara, navodi se u izveštaju agencije za istraživanje svetskog tržišta Kantar.

Sa trećeg mesta, Amazon je skočio na prvo i prestigao Google koji je sa prvog skliznuo na treće mesto. Apple je ostao na drugom mestu.

Amazon, koji je u svojoj garaži 1994. godine osnovao Jeff Bezos, stigao na vrh liste zahvaljujući ključnim akvizicijama, vrhunskim korisničkim uslugama i inovativnom poslovnom modelu, stoji u Kantarovom saopštenju.

Pametne akvizicije, koje su dovele do novih izvora prihoda, izvrsno pružanje usluga korisnicima i sposobnost da ostane ispred svojih konkurenata nudeći raznolik skup proizvoda i usluga, omogućile su Amazonu da konkurentno ubrzava rast vrednosti brenda„, izvijestio je Kantar.

Među prvih deset kompanija ponovo su dominirale američke kompanije – Apple sa 309,5 milijardi dolara, Google sa 309 milijardi dolara i Microsoft sa 251 milijardom dolara.

Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com