Američka misica Sara Rouz Samers, izazvala je skandal kada je na Instagramu objavila snimak gde vređa misice Vijetnama i Kambodže jer ne govore engleski.

Pored toga što je javno ogovarala mis Vijetnama, na snimku je i imitirala svoju koleginicu.

„Mnogo je slatka dok se pretvara da razume engleski. Kada joj postavite pitanje nakon čitavog razgovora s njom, ona samo uradi ovo (klimne glavom i smeši se)“, rekla je Sara.

Takođe je dodala:

„Mis Kambodže je došla ovde, ne govori ni reč engleskog, a niko od ovde prisutnih ne govori njen jezik! Možete li da zamislite?“

Nakon brojnih kritika i komentara koje je Sara dobila, ona je uputila izvinjenje svojim koleginicama. Pošto izvinjenje nije zvučalo iskreno, upravo to je bio povod da se prozivke na njen račun nastave.

„U trenutku kada bi trebalo da se divim hrabrosti svojih sestara, ja sam rekla nešto što može da bude pogrešno protumačeno kao nepoštovanje i zbog toga se izvinjavam. Volela bih da imam priliku da lično porazgovaram sa misicama Vijetnama i Kambodže, i rešimo stvar“ rekla je ona.

Veliki broj komentara je bio upućen organizaciji Mis univerzuma sa pitanjima da li je Sari i dalje dozvoljeno takmičenje nakon skandaloznih komentara, kao i da li će ona i misice iz Kolumbije i Australije, koje su se zajedno sa njom rugale koleginicama, snositi bilo kakve posledice.

Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com