Memoari pop zvezde Prinsa „One lepe“ (The Beautiful Ones), trebalo bi da budu objavljeni u oktobru. Pedeset rukom pisanih strana, koje je Prins predao izdavačima mesec dana pre smrti, biće osnova knjige koja je zamišljena kao spomenar njegovog života.

Tu će se naći i retke fotografije i njegovim rukopisom napisani stihovi pesme Purpurna kiša (Purple Rain).

Prins, koji je iznenada preminuo u aprilu 2016. od prekomerne upotrebe fentanila – leka protiv bolova, bio je deo velike trojke superzvezda, uz Majkla Džeksona i Madonu.

Tokom poslednjih godinu dana život počeo je više da govori o sebi, životu i karijeri tokom turneje koja je nosila naziv Prins: klavir i mikrofon. Ovi koncerti su ga podstakli da počne da piše memoare.

Rendom haus opisuje knjigu kao „duboko lični prikaz kako je Prins Rodžers Nelson postao Prins kakvim ga poznajemo: Priča o detetu koje upija svet oko sebe, pre hitova i slave koji su ga kasnije definisali„.

Uvod za memoare, koji nose naziv po pesmi sa albuma Purpl rejn, napisao je Den Pipenbring. Pipenbringa je Prins odabrao za saradnika rekavši da je „dobar kritičar, koji neće na sve klimati glavom“.

On u uvodu opisuje susret sa zvezdom u vreme kada je „Prins intenzivno razmišljao kako da svetu pokaže sebe i svoje ideje, skidajući misteriju i mističnost koju je godinama gajio„.

Njegova smrt je nenadoknadiv gubitak, ali ova knjiga je prelep doprinos njegovom životu„, rekao je urednik izdanja, Kris Džekson.

Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com