Očekuje se sednica skupštine grada Beograda na čelu sa gradonačelnikom grada dr Zorana Radojičića, gradskog sekretara za javni prevoz Jovice Vasiljevića, gradskog sekretara za vanredne situacije Darka Glavaša i svih direktora gradskih preduzeća.

Cilj je, između ostalog, da se izbegne kolaps koji je tokom jučerašnjeg prepodneva viđen u pojedinim delovima grada.

 

– Intenzivnije padavine se očekuju od podneva i uveče – rekli su za „Blic“ iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

 

Kako je izjavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić “ Težak dan je pred nama. Prema trenutnim prognozama, od 12 sati će početi da pada intenzivno i padaće 24 sata. Očekuje se između 15 i 30 centimetara novog snega, a u nekim delovima grada čak i do 40 centimetara „.

On je dodao da je noćas na ulice preventivno bačeno oko 500 tona soli, oko 200 tona mešavine i 80.000 litara kalcijum-hlorida.

– Ono što želim građanima da kažem to je da pokušaju da izbegnu popodnevni spic. Petkom u Beogradu je, inače, između 16 i 19 sati intenzivniji saobraćaj jer tada može da dođe do određenih zastoja u čišćenju zato što su velike gužve i naši kamioni uđu u kolonu i ne mogu da čiste istom brzinom kao što čiste ujutru ili kada nema nema špica” – rekao je Vesić i savetovao građane i da koriste javni prevoz kako bi nadležne službe mogle brže da čiste sneg.

 

Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com