Kokosovo ulje je u osnovi dobro za sve. Preukusan dodatak ishrani, hranljiva maska za kosu i odlično sredstvo za negu kože. Kada bismo birali najzdraviji proizvod prirodne kozmetike, kokosovo ulje bilo bi na prvom mestu!

Još uvek oko njegovog uticaja na akne ima dilema. Da li je kokosovo ulje dobro u prevenciji protiv akni ili samo pogoršava njihove napade? Kako bi smo pronašli pravi odgovor konsultovali smo se sa vodećim dermatologom.

Prednosti

Stručnjaci tvrde da se u sastavu kokosovog ulja nalazi laurinska kiselina, koja štetno utiče na mnoge bakterije pa i na one koje izazivaju akne. Takođe je i duboko hidratantno, što je presudno za lečenje akni.

Kožu podložnu aknama bitno je hidrirati i hraniti. Takva nega je posebno potrebna ukoliko se radi okoži suvog tipa. Kokosovo ulje u sebi ima sastojakaa naročito joj je takva nega potrebna ako je suvog tipa. Svakako kokosovo ulje u sebi ima sastojke koji čiste našu kožu, hidriraju je i oporavljaju od akni.

Nedostaci

Pored toga što čisti i hidrira kožu lica i bori se protiv nekih bakterija, ne znači da je kokosovo ulje idealno rešenje u borbi protiv akni. Veliki uzročnik akni su zapušene i upaljene pore. Kokosovo ulje je dosta teško i samim tim može dovesti do njihovog začepljenja i stvoriti još veći problem.

 

Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com