Danas će u Srbiji biti pretežno oblačno vreme. U svim krajevima osim na severu, mestimčno sa kišom, uz lokalne pljuskove sa grmljavinom posle podne na jugu i istoku, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab vetar, promenljivog pravca. Najniža temperatura biće od 6 do 10 stepeni, najviša dnevna od 13 do 19 stepeni.

U Beogradu se danas očekuje pretežno oblačno vreme. Veći deo dana biće suvo, jedino posle podne moguća kratkotrajna kiša. Najniža temperatura biće 7, a najviša dnevna 14 stepeni.

U petak se očekuje promenljivo oblačno i toplije vreme, u svim krajevima. Za vikend će biti uglavnom sunčano i još toplije vreme.

Od ponedeljka će biti isto promenljivo vreme. Očekuju se lokalne pojave kiše i pljuskova sa grmljavinom i temperaturom u manjem padu.

Biometeorološka prognoza 

Meteorološke prilike će biti relativno nepovoljne za hronično obolele osobe, a naročito izražene tegobe mogu imati astmatičari i cerebrovaskularni bolesnici. Moguće meteoropatske reakcije su glavobolja, promenljivo raspoloženje i pospanost.

Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com