Novak Đoković je završio učešće na US Openu pošto je u osmini finala predao meč Švajcarcu Stenu Vavrinki u trećem setu pri rezultatu 4:6, 5:7, 1:2.

Srpski teniser je do osmine finala došao sa tri maksimalne pobede, protiv Karbaljes Baene, Londera i Kudle, ali u borbi za četvrtfinale nije ličio na sebe.

Novak imao velike oscilacije u igri, a medicinsku pomoć i masažu je zatražio posle drugog seta u kojem je Vavrinka napravio veliki preokret.

Tada je već bilo jasno da postoji mogućnost da Đoković preda meča, iako je u treći set ušao sigurno i prvi gem dobio sa nulom. Švajcarac je uzvratio, izjednačio na 1:1, a onda je u trećem gemu Novak potpuno stao. Na svom servisu izgubio je gem sa nulom, da bi nakon toga odmahnuo glavom i odmah krenuo ka Vavrinki da se pozdravi.

U tom trenutku burno i neprimereno je reagovao i deo publike, koji je Đokovića ispratili zvižducima u svlačionicu.

Prvi set nije nagoveštavao nevolje. U tom delu igre Vavrinku je služio servis, imao je osam osova, od kojih je čak pet napravio u samo dva gema. Đoković je prvi imao brejk loptu, nije je iskoristio. Švajcarac je poveo sa 2:3 i do kraja seta čuvao prednost.

Đoković je očigledno velika inspiracija za Stena, koji je igrao možda svoj najbolji tenis od početka sezone, razleteo se po terenu, pogađao je sve i svašta, „sipao“ asove od kojih Novak nije mogao da se odbrani.

Drugi set je počeo kako se samo poželeti može. Naš teniser je napravio brejk, brzo je bilo 3:0, potom i 4:1. Vavrinka je napravio ribrejk, vrati se u set, izjednačio na 4:4, i dok se Sten dizao, Novak je strahovito pao, izgubio je servis na 5:6 i tada je moglo da se nasluti da Vavrinka neće propustiti priliku da poentira i povede s 2:0.

I treći set je Novak dobro otvorio, međutim, usledio je novi sunovrat nakon kojeg je Đoković procenio da više nema smisla igrati.

Izvor: B92

Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com