Džef Bezos, osnivač Amazona dostavio je Komisiji za HOV papire koji pokazuju da je tokom jula prodao akcije za 1,8 milijardi dolara.

Posle plaćanja poreza, ostaće mu oko 1,4 milijarde dolara neto, kako piše Forbs.

Dodaje se i to da je Džef Bezos prodao 965.612 akcija Amazona u periodu od 29. do 31. jula, kada je cena tog gigantskog onlajn trgovca bila oko 1.900 dolara po akciji.

Nakon ove prodaje, šef Amazona je ostao bez 1,6 odsto deonica jedne od najvrednijih kompanija na svetu. On je ostao bez 1,6 odsto deonica jedne od najvrednijih kompanija na svetu.

Džef Bezos drži titulu najbogatije osobe na svetu, sada sa neto vrednošću od 116 milijardi dolara, kako je Forbs izračunao na osnovu cene akcije Amazona na zatvaranju berze u sredu.

Od tog iznosa, oko 108 milijardi dolara njegovog bogatstva potiče od akcija Amazona koje poseduje.

Iz papira podnetih Komisiji, takođe se vidi da je Bezos bivšoj supruzi Mekenzi dao 25 odsto vlasničkog udela u Amazonu, odnosno 19,7 miliona akcija.

Njene akcije vrede gotovo 36,8 milijardi dolara, što je čini trećom najbogatijom ženom na svetu, iza Fransoaz Betankur Mejers iz Francuske, jedine naslednice L’Oreala, i Alis Volton, koja je nasledila deo bogatstva Volmarta.

Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com