U autobusu, na liniji 78 dogodila se eksplozija. U njoj je pet putnika lakše povređeno, a jedna putnica ima teže povrede glave, ali nije životno ugrožena, rekao je Dušan Jovanović, zamenik direktora Urgentnog centra.

On je rekao da je u Urgentni centar primljeno šest pacijenata, sa lakšim telesnim povredama ali da će jedna putnica zbog težig povreda glave biti zadržana na ispitivanjima.

Dijagnostika je još u toku. Uglavnom se radi o lakšim telesnim povredama koje ne zahtevaju bolničko lečenje”, rekao je Jovanović novinarima u Urgentnom centru, prenosi Tanjug.

Povređene putnike u Urgentnom centru obišli su pomoćnik gradonačelnika i gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević. On je novinarima rekao da je autobus privatnog prevoznika u kojem se dogodila eksplozija star četiri godine i da je prošao tehnički pregled.

Takođe, naveo je da će sva vozila tog privatnog prevoznika biti upućena na vanredni tehnički pregled i da će grad raditi na tome da sistem javnog prevoza bude što bezbedniji.

U 10.56 u autobusu na liniji 78 došlo je do eksplozije boce za komprimovani vazduh, koja je fabrički ugrađena u krov vozila. Kako je rekao, oko 11.15 vozač je uključio alarm, a pet minuta kasnije Sekretarijat je dobio informaciju o nezgodi.

Izvor: Tanjug

 

 

Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com