Večeras poleće prvi avion „Er Srbija“ iz Niša na redovnoj linij do Nirnberga.

Sa Aerodroma „Konstantin Veliki“ putnici imaju priliku da lete i do – Frankfurta (Han), Hanovera, Fridrihshafena, Karslruea, Salcburga, Rima, Bolonje, Budimpešte, Geteborga, Ljubljane i Tivta.

Uroš Parlić, direktor Turističke organizacije Niš, navodi da su nove linije veoma značajne za privrednike, građane, razvoj Niša i tog dela Srbije.

Nadam se da će se sa uvođenjem novih linija povećati i broj turista u Nišu. Mi ćemo zajedno sa kompanijom ‘Er Srbija’ da imamo zajedničku kampanju, tako da očekujemo da će se to odraziti na ukupan broj turista, naročito stranih i nadamo se da ćemo na taj način pospešiti turističku privredu grada„, rekao je Parlić.

Dodaje da turisti ali i građani od danas imaju priliku da razgledaju Niš iz panoramskog autobusa.

Svi zainteresovani imaju priliku da razgledaju kulturno-istorijske objekte kroz turu turističkim-panoramskim autobusom. Turisti će moći da čuju sve o istoriji Niša, ići će do Niške Banje, prolaziće pored Medijane, Ćele kule. Planirane su tri ture dnevno, a ulaznica je 400 dinara„, navodi Parlić.

Nove linije za bolje povezivanje juga Srbije

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović navodi da je uvođenje novih redovnih linija sa niškog aerodroma važno za povezivanje juga Srbije sa Evropom, ali i za dalji razvoj aerodroma „Konstantin Veliki“.

Nema ničeg važnijeg za brži razvoj regiona južne i istočne Srbije od dobre povezanosti. Ove linije, uvedene na zahtev okruga i opština iz ovog dela Srbije, važne su pre svega zbog privrede i investicija, ali i zbog lakšeg povezivanja sa dijasporom i zbog turizma„, rekla je Mihajlovićeva.

Dodaje da će uvođenje 12 novih linija ka Nemačkoj, Austriji, Italiji, Mađarskoj, Švedskoj, Sloveniji i Crnoj Gori doprineti daljem razvoju niškog aerodroma. Vlada Srbije će nastaviti da ulaže kako bi on nastavio da povećava broj putnika, i mogao da funkcioniše kao rezervni aerodrom beogradskom aerodromu „Nikola Tesla„.

Izvor: RTS

Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com