Pamela Geler, politička analitičarka iz SAD kaže da je Kosovo „država džihadista u srcu Evrope“ i da je njen savet američkoj administraciji povodom kosovskog čvora da obavezno podrži Srbiju.

To je stav koji imam godinama, od vremena kada je predsednik Bil Klinton napravilo jednu od mnogih katastrofalnih grešaka podržavajući muslimansku stranu tokom građanskog rata u Bosni“, navodi Geler za „Novosti“.

Političko licemerje?

Na pitanje kako vidi neuspeh samoproglašene države Kosovo u Interpolu…?

Članice Interpola su priznale čak, iako je to prećutno, da je Kosovo puno džihadista i islamskih terorista koji se mogu infiltrirati u prištinske institucije. To nije nužno za promenu u stavu međunarodne zajednice. Još ne postoji opšte priznanje na nivou EU i UN o tome šta je Kosovo i zašto je ono značajno za Evropu. Meni je jasno da je Kosovo džihadistička država u srcu Evrope“, kaže Geler.

Upitana da li bi administracija Trampa podržala nacionalne interese Srbije u BIH i na Kosovu ona kaže:

Da, imate prijatelje u američkoj administraciji. Svakako savetnik predsednika Džon Bolton ima objektivniji stav i ima više razumevanja za situaciju na Balkanu nego mnogi drugi spoljnopolitički stručnjaci za vaš region“.

Ona navodi da se Bolton godinama suprotstavljao stvaranju nezavisnog Kosova, a smatra da „i Bolton i Tramp imaju zasluge za promenu spoljne politike prema Kosovu“.

Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com