Novi većinski vlasnik zemunskog „Ikarbusa“ je kineski „Landžou Guangtung nju enerdži automobajl“ (LGNEA), koji planira proširenje proizvodnje i na elektrovozila. Proces privatizacije je već počeo kroz unapred pripremljeni plan reorganizacije.

Kinezi će biti vlasnici 51 odsto kapitala „Ikarbusa“, država 26 odsto a ostali deo pripada malim akcionarima.

Direktor „Ikarbusa“, Aleksandar Vićentić,  navodi da je kineska kompanija „Landžou Guangtung nju enerdži automobajl“ isplatila dug „Ikarbusa“. Na taj način su stekli uslove da otpočne proces privatizacije.

Privatizacija će teći kroz unapred pripremljeni plan restrukturiranja koji ćemo mi u narednih desetak dana predati Privrednom sudu. Kada se završi taj proces, Kinezi će postati većinski vlasnici ‘Ikarbusa‘“, rekao je Vićentić.

Dodao je i to da će u prvih šest meseci nakon preuzimanja novi vlasnici zaposliti oko sto radnika. Ova kineska kompanija je svetski proizvođač baterija za elektrovozila kao i elektroautobusa, elektrokamiona i elektrodostavnih vozila.

‘Đinlung’ ima ozbiljne planove za ‘Ikarbus’. Zadržaće postojeći proizvodni program i proširiće ga elektrovozilima koje planira najpre da ponudi zemljama u regionu, a potom i ostalom delu Evrope i sveta“, rekao je Vićentić.

Dodaje da će se svi autobusi praviti pod brendom „Ikarbusa“. Proces proizvodnje će se potpuno promeniti jer se menjaju i uslovi na tržištu.

Ova kineska kompanija planira da u Srbiji otvori i fabriku baterija u okolini Loznice.

 

 

Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com