Skoro niko od nas ne voli osećaj usamljenosti. Međutim, ponekad je samoća upravo ono što nam je potrebno kako bismo se odmorili i opustili. Kada primetite da imate sve manje vremena za sebe, pauzirajte sve obaveze i samo se opustite.

Recite ne

Jednostavno ne možete biti svuda i pokušati svima da ugodite. Nemogućnost odbijanja poziva ili molbi za pomoć jedan je od razloga zbog koga možete biti pod velikim stresom. Lepo je pomagati drugima ali to ne možete baš uvek raditi jer jednostavno nemate snage i vremena. Počnite da razmišljate više o sebi i odredite prioritete. Prvo pomozite sebi kako bi mogli da pomognete drugima.

Planiranje vremena

Jedna od najvažnijih stavki jeste planiranje vremena. Disciplinom do slobode. Planiranjem obaveza i pravljenjem rasporeda ćete pronaći više vremena za sbe a manje za neke stvari za koje ćete shvatiti da spadaju u kategoriju nebitnih.

Vežbajte

Fizička aktivnost je odlična za naše zdravlje, lep izgled, ali i opuštanje. Vežbanje zaista opušta i smanjuje količinu stresa. Ako vas je preplavila negativna energija, krenite na aerobik ili neku borilačku veštinu. A ukoliko želite da se opustite, izaberite jogu ili pilates.

Isključite se

U toku dana odredite makar pola sata koje ćete provesti udaljeni od posla, računara i telefona. Vremenom će vam se ta sloboda dopasti pa ćete to vreme produžavati koliko god vam odgovara.

Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com