Laptop koristimo veoma često, sigurno svakodnevno zbog čega on može da bude veoma prljav jer se u njemu lako nakuplja prašina i prljavština. Kada očistite laptop prema dole navedenim savetima imaćete utisak kao da ste ga tek kupili.

Za čišćenje računara ne trebate mnogo, sve što vam je potrebno jesu mikrofiber krpe, štapići za uši i komprimovani vazduh. Kada je reč o alkoholu, idealan je 90-postotni medicinski alkohol koji neće oštetiti unutrašnje komponente“, rekla je Džoli Ker, saradnica u New York Timesu..

Takođe, jedan od saveta je da nema potrebe za skupim sredstvima koja se koriste isključivo za čišćenje tehnike, jer kako kaže, misli da su precenjeni u poređenju sa onim što svi imaju u kući.

Kada prikupite sve što vam je potrebno, prvo očistite unutrašnjost laptopa. Komrpimovani vazduh će oduvati mrvice i dlake, a zatim očistite spoljašnju stranu.

Ako ste dobro održavali vaš laptop, možda nećete morati da ga otvarate. Isključite ga iz struje i izvadite bateriju. Vazduhom otpušite sve sa spoljne strane, a onda ga usmeerite prema unutra, prema tastaturi i ekranu.

Vazduh puštajte samo nekoliko sekundi da se ne bi stvorila vlaga koja se onda akumulira unutar lapotopa. Cilj je da se spreči nakupljanje prašine tokom vremena što može biti uzrok pregrejavanja laptopa.

Potom ga obrišite spolja. To je onaj zabavni deo čišćenja laptopa. Ono što je važno jeste da sredstva za čišćenje nikada ne stavljate direktno na laptop, već na krpu koju ćete koristiti za čišćenje. Za razmake između slova možete koristiti i štapiće za uši.

Ekran možete očistiti krpom od mirkofibera. Ukoliko je ekran previše prljav možete naneti i malo vode.

Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com