Danas će u Loznici biti položen kamen temeljac za pogon kompanije „Mint“ iz sektora automobilske industrije. U nju bi prema ranijim najavama trebalo da bude uloženo 100 miliona evra i da bude 1.000 zaposlenih.

U toku posete Loznici u okviru kampanje „Budućnost Srbija“, predsednik Vučić izjavio je da dolazak kompanije „Mint“ u Loznicu znači veliku stvar i pomoć ljudima u Podrinju.

Prošle godine Goran Knežević, ministar privrede je u ime Vlade Srbije potpisao okvirni sporazum kojim se predvida otvaranje novog pogona fabrike u Loznici.

Kako je tada saopšteno iz Ministarstva privrede, kompanija „Mint automotiv Jurop“ se sporazumom opredelila da u novi pogon u Loznici, gde ce proizvoditi aluminijumske krovne nosače, obloge za vozila, aluminijumske okvire za vrata i akumulatore, uloži 100 miliona evra i zaposli 1.000 radnika.

Ova investicija će biti realizovana u više faza.

„Mint automotiv Jurop“, kao i „Cirplan Limited“ deo su „Mint grupacije“ sa sedištem u Kini i jedan je od vodećih svetskih dobavljača u projektovanju, proizvodnji i prodaji strukturnih delova, obloga i dekorativnih delova putničkih vozila.

„Mint“ svojim proizvodima snabdeva glavne proizvođače automobila koji imaju više od 80 odsto udela na globalnom tržištu, a izvozi u Australiju, Evropu, Severnu Ameriku, Japan i jugoistočnu Aziju.

Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com