Grupa naoružanih kosovskih Albanaca ispalila više rafala u kuršumlijskom selu Rastelica u blizini kontejnera gde borave drvoseče.

Izjavu agenciji Beta dao je jedan od radnika koji je bio u šumi Milomir Stevanović (47).

Incident se dogodio protekle noći, a Stevanović, koji radi u preduzeću „Sunce trans“, koje za Srbija šume izvodi radove, ostao je sam u kontejneru na oko 2 kilometra od administrativne granice sa Kosovom, dok su ostali radnici otišli u Kuršumliju po namirnice.

Stevanović je kazao da je sa obližnjeg brda na oko 400 metara od radničkog kontejnera ispaljeno nekoliko rafala iz automatskog oružja.

Pucnjava je trajala oko pet minuta, a ja sam pobegao u šumu, na suprotnu stranu, kako bih pronašao signal za mobilni telefon. Našao sam ga na nekoliko kilometara od kontejnera i pozvao policiju i kolege„, rekao je Stevanović.

Istovremeno, nedaleko odatle u selu Rastelica, pre nekoliko dana su demolirane sve kuće čiji vlasnici, koji uglavom žive u Kuršumliji, dolaze povremeno. Ono što vredi je ukradeno, ostalo je uništeno.

Stanovnici tog sela u strahu i da za njih u tom kraju nema života.

Hoće li nadležni, državni vrh i ostali da se uključe u zaštitu Srba koji su meta napada u SVOJOJ ZEMLJI od strane Albanaca?!

Sve su prevrnuli po kući, krevete, ormare, kuhinjske elemente. Iz ormara povadili posteljinu i bacilli na pod. Vrata su izvalili nogom, odneli su mi radio, još neke kućne uredjaje. I podrum su provalili i odneli vredan alat„, rekao je Eraković za agenciju Beta.rs

Vlasnici svih pet kuća preko zime borave u gradu, a preko leta su u selu Rastelica se bave poljoprivredom.

 

Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com