Grad Bor i opštine Kladovo, Negotin i Majdanpek tokom ove sezone dobiće nove i rekonstruisane puteve na najkritičnijim deonicama. Vrednost radova iznosiće četiri milijarde dinara koje će obezbediti država.  Ovo je navela Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prilikom obilaska Majdanpeka.

Potpredsednica Vlade i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastali su se u Majdanpeku sa načelnikom Borskog okruga Vladimirom Stankovićem, ali i čelnim ljudima Majdanpeka, Bora, Negotina, Kladova, Draganom Popovićem, Aleksandrom Milikićem, Vladimirom Veličkovićem i Sašom Nikolićem.

Dogovorili smo se da se ove godine rekonstruišu putevi Kučevo-Majdanpek, Kladovo-Milutinovac, Selište-Bor, kao i Negotin-Zaječar. Potencijala u Borskom okrugu ima mnogo i glavni utisak sa sastanka mi je da ljudi ovde imaju energiju, optimizam i jasne planove šta žele da realizuju“ kaže Zorana Mihajlović.

Na sastanku u Majdanpeku rečeno je i da će u železnički saobraćaj Zaječarskog i Borskog okruga u ovoj i narednoj godini biti uloženo pet milijardi dinara.

Pored rekonstrukcije putnog pravca Niš-Zaječar, nastavljaju se radovi na pruzi od Brodica do Majdanpeka u dužini od 10 kilometara. Za sledeću godinu planira se poboljšanje kvaliteta  pruge od Majdanpeka do Prahovo pristaništa. 

Za nekoliko dana počinjemo rekonstrukciju četiri tunela između Majdanpeka i Bora. Sredinom aprila počinjemo i rekonstrukciju jednog slabog mesta od tri kilometra od Zagrađa do borske Slatine i produžavamo dalje na delu pruge od stajališta Veljkovo kod Negotina pet kilometara, takođe jedno slabo mesto, gde ćemo brzinu sa 30 podići na 60 kilometara na sat„, kaže direktor „Infrastruktura železnica Srbije“, Miroljub Jevtić.

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obišli su radove na rekonstrukciji sportske hale u koju će biti uloženo 32 miliona dinara iz budžeta republike.

Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com