Prema Forbsovoj listi milijardera Kajli Džener je postala najmlađa milijarderka na svetu koja je sama zaradila novac. Ova članica poznate porodice Kardašijan svoje bogatstvo stiče na kozmetici.

Ova mlada devojka koja ima samo 21 godinu osnovala je kompaniju  Kajli Kozmetiks (Kylie Cosmetics9 pre tri godine. Prema procenama u 2018. godini kompanija je zaradila 360 miliona dolara.

Na ovaj način Kajli Džener je prestigla i osnivača Fejsbuka (Facebook) koji je postao milijarder kada je imao samo 23 godine.

Kajli Džener

Foto: businessinsider.com

Na listi stoji da je i dalje najbogatiji čovek na svetu Džef Bezos, osnivač Amazona.

Njegovo bogatstvo je procenjeno je na 131 milijardu dolara. Prema Forbsu ukupno bogatstvo milijardera na ovoj listi iznosi 8,7 biliona dolara.

Prema Forbsu broj milijardera je smanjen. Ukupno ima 2 153 milijardera. Na listi milijardera je 252 žene. Među njima najbogatija je kineskinja Vu Jajun koja se bavi trgovinom nekretina i njeno bogatstvo je procenjeno na 9,4 milijarde dolara.

Zemlje koje imaju najviše milijardera su Sjedinjene Američke Države – 607, zatim Kina – 324. Milijarderi iz Evrope izgubili su deo bogatstva zbog slabljenja evra. Samo dvojica njih su dospela među 20 najbogatijih osoba na svetu, Bernard Arnault, rukovodilac francuske kompanije LVMN i Amancio Ortega, osnivač grupe Inditeks.

Čak 247 osoba koje su 2018. godine bili na listi izgubilo je status milijardera. Među njima su Domeniko Dolče i Stefano Gabana, modni kreatori i osnivači Dolče i Gabane.

Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com