Ukoliko se redovno konzumiraju namirnice koje su navedene mogu značajno da pomognu kako bi se iz tela izbacili štetni produkti cigareta:

1. Zeleni čaj

Pušači gube potrebnu tečnost i organizam u tom procesu brže dolazi u stanje dehidracije. Redovnim konzumiranjem zelenog čaja ispraće nikotin iz tela. Naročito je popularan napitak koji se pravi od vode, jedne kašike narendanog đumbira, krastavcem, limunom, nanom i zelenim čajem.

2. Spanać 

Folna kiselina vrlo je važna za normalan rad i razvoj tela, ali isto tako pomaže telu da se reši nikotina. Velike količine folne kiseline nalaze se u spanaću.

3. Šargarepa 

Pušenje veoma loše utiče na kožu. Čini je beživotnom i starijom nego što jeste. Ukoliko želite da umanjite ovaj efekat, jedite što više šargarepe. Ona sadrži velike količine vitamina A, K, C i B koji su glavni čistači tela. Šargarepu iscedite u sokovniku pomešanu s jabukom i limunom ili je stavite u salatu.

4. Brokoli, prokelj i kupus 

Ove namirnice sadrže antioksidanse koji čiste telo od brojnih toksina. Potrebno je da se kuvaju što kraće kako biste sačuvali sve njihove kvalitete.

5. Kivi, limun i pomorandža 

Pored vode, nikotin iz tela izbacuje i vitamine A,C i E, koji jačaju imunitet i pomažu organizmu da se bori protiv raznih infekcija i bakterija. Kako biste nadoknadili izgubljene vitamine posegnite za kivijem ili pak popijte čašu limunade. Sok od pomorandže takođe veoma dobro hidratizuje telo i čisti telo od nikotina.

Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com