Iako nam je poznato pravilo da ne bi trebalo da jedeno posle 19 časova, ponekad je nemoguće ignorisati glad koja se javi u kasnim večernjim satima. Nutricionisti kažu da postoje namirnice koje možemo jesti i u kasnim satima i to bez griže savesti.

1. Kokice

Kokice su definitivno najbolje rešenje kada imamo potrebu za grickalicama koje će nam barem na kratko utoliti glad. Naravno, kako bi ovo bila potpuno zdrava grickalica, smanjite količinu ulja na minimum.

2. Grčki jogurt

Grčki jogurt je izvanredan izbor kada želite da povećate unos proteina, a ako mu još dodate i omiljeno sezonsko voće, predstavljaće brzu i ukusnu večeru, koja vas neće ugroziti ni na trenutak.

3. Orašasti plodovi

Orašasti plodovi su bogati omega 3 masnim kiselinama, koje su zaista neophodne našem organizmu. One mogu biti savršen izbor za kasnu večeru, ali s obzirom da je reč o prilično kaloričnim namirnicama, potrudite se da ne pojedete više od pune šake orašastih plodova.

4. Tost sa avokado namazom

Avokado spada u jednu od najzdravijih namirnica, koje možemo uklučiti u ishranu, a humus od avokada mnogima je omiljeni namaz. Ovaj namaz možete pojesti na kriški dvopeka, kako biste utolili glad u kasnim večernjim časovima.

 

Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com