Ostaje još glasanje trenera, ali po trenutnom stanju naš Nikola Jokić nije uspeo da se plasira u startnu petorku na predstojećem Ol-Star  prema glasovima navijača, medija i igrača. Ol-star meč igra se 17. februara u Šarlotu.

Ubedljivo najviše glasova su dobili košarkaš LA Lejkersa Lebron Džejms i Janis Adetokumbo iz Milvoki Baksa, koji su stekli pravo da budu kapiteni svojih timova.

Formula koja je korišćenja u određivanju glasova

Da bi se dobio spisak desetorice startera, korišćena je sledeća formula: glasovi navijača kroz internet anketu formirali su jednu listu, glasovi samih igrača drugu, a medija treću. Cilj svakog NBA košarkaša je bio da bude što bliži vrhu liste, odnosno da mu redni broj bude što manji. Ta pozicija na rang-listi glasova navijača se potom množila sa dva, potom su se dobijenom rezultatu dodavale pozicije na medijskoj i „igračkoj“ listi, a sve se na kraju delilo sa četiri. Zvuči komplikovano, ali je zapravo formula „glasovi navijača vrede 50%, a po 25% status među kolegama i mišljenje novinara“. I, došlo se do zanimljivih podataka kada je ceo proces okončan.

Trenutne startne postave

Startnu petorku na Zapadu, uz Džejmsa, čine Stefon Kari (Golden Stejt), Džejms Harden (Hjuston), Kevin Durent (Golden Stejt) i Pol Džordž (Oklahoma), dok su na Istoku, pored Adetokumba, Kemba Voker (Šarlot), Kajri Irving (Boston), Kavaj Lenard (Toronto), Džoel Embid (Filadelfija).

 

Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com