U toku današnjeg dana, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uz Predsenicu Vlade Srbije Anu Brnabić, predao zapisnik o primopredaji „Nove toplane“ predsedniku Opštine Senta, Rudolfu Ceglediju.

Nešto više od 4.000 domaćinstava je napokon dobilo grejanje iz Nove toplane.

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić istakla je i da je izgradnja Nove toplane u Senti rezultat zajedničkog rada Vlade Srbije, Pokrajinske vlade i lokalne samouprave. Takodje je napomenula da je u izgradnju bilo uloženo preko 212 miliona eura.

Druga velika stvar koja je urađena u Senti, navodi premijerka, je obnovljena zgrada Senćanske gimnazije koja, podseća, nije rekonstruisana od 1906. godine.

U Senti je završena i rekonstrukcija Doma zdravlja, u koji je, kaže premijerka, Vlada Srbije uložila 33 miliona dinara.

Najavila je da Vlada sa Pokrajinskom vladom i lokalnom samoupravom radi na još četiri projekta u tom gradu i istakla da za Vladu ne postoje mesta, opštine i gradovi prvog, drugog ili trećeg prioriteta, već da su svi podjednako važni.

Predsednik opštine Senta Rudolf Cegledi zahvalio je Vladi Srbije na pomoći u izgradnji Nove toplane i rekonstrukciji zgrade gimnazije u Senti i istakao da opština sama bez pomoći Vlade to ne bi mogla da završi.

Kaže da građani Sente danas imaju jednu od najsavremenijih toplana u zemlji, koja radi sa više od 90 odsto energetske efikasnosti, dok je prethodna radila samo sa 60 odsto.

Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com