U Beogradu će od danas saobraćati 57 novih autobusa kompanije „BMC“ iz Turske, isporučenih GSP „Beograd“. Goran Vesić, zamenik gradonačelnika najavio je da će 13 novih autobusa stići naredne sedmice i da će u julu GSP-u biti isporučeni prvi autobusi kineske kompanije „Hajger“.

On je podsetio da su u aprilu potpisana dva ugovora o kupovini 244 novih autobusa za GSP. Sedamdeset od turske kompanije „BMC“ i 174 od kineske kompanije „Hajger“.

Rok za isporuku autobusa turskoj kompaniji ističe 24. juna. Do sada je isporučeno 57 autobusa.

Do sredine juna imaćemo 70 novih autobusa, čime će se znatno poboljšati kvalitet GSP-a. U julu će sukcesivno početi da stižu i autobusi kineske kompanije, tako će GSP do oktobra dobiti 244 nova autobusa, što je najveća pojedinačna nabavka autobusa u istoriji tog preduzeća”, rekao je Vesić.

Naveo je da će do kraja godine biti naručeno 50 novih zglobnih autobusa od kompanije „Ikarbus”, kao i da je sledeće godine planirana i nabavka još 50 zglobnih i 30 električnih autobusa tog proizvođača.

Sledeći korak za poboljšanje materijalnog statusa zaposlenih u GSP-u, čija je prosečna plata u ovom trenutku 65.000 dinara, dok je pre godinu dana plata vozača bil 52.000 dinara.

Takođe, dodao je i da je GSP dobio saglasnost od Vlade Srbije da zaposli 184 vozača. Stalan posao će dobiti njih 84 i ugovore će potpisati u naredne dve nedelje.

Najavio je da će 28. juna biti isplaćena i solidarna pomoć svim zaposlenima u komunalnim preduzećima tako da će i zaposleni u GSP-u dobiti 42.000 dinara.

Trudimo se da učinimo sve da se materijalni status GSP-a poboljša i da zaposleni osećaju da Grad čvrsto stoji iza njih. Naša namera je da ovo preduzeće jača i da se širi, a ne da se ugasi, što su naši prethodnici očigledno nameravali”, rekao je Vesić i dodao da su danas zato mnogi nervozni i napadaju GSP.

U cilju poboljšanja kvaliteta gradskog prevoza u prestonici, sledeći korak biće kampanja naplate karata budući da su, ukazao je Vesić, godišnji troškovi GSP- oko 200 miliona evra, a da se samo oko 50 miliona evra naplati od karata.

Ostatak se svake godine subvencionira iz gradskog budžeta. Gradski prevoz nigde u svetu nije profitabilan, ali nigde se ne dotira čak tri četvrtine”, naglasio je Vesić.

Dodao je da u Beogradu ima oko 730.000 zaposlenih i da prema procenama gradski prevoz koristi oko 360.000 zaposlenih, a da svega 117.000 njih kupuje markicu.

Izvor: politika.rs

Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com