U Tržnom centru u Rajićevoj, svetski lanac kafeterija Starbaks otvorio je svoj prvi kafe u Srbiji. Ovo je prvi Starbaks otvoren u nekoj od zemalja bivše Jugoslavije, a osim na latinici natpis Starbaks piše i na ćiriličnom pismu.

Adam Mularuk, predsednik Starbaksa u kompaniji „AmRest“ koji rukovodi kafeterijama brenda za region centralne Evrope kaže, „Želimo da budemo deo svakodnevice ljudi koji ovde žive, da mogu da uživaju ne samo u kafi, već u mestu gde će moći da rade, vole, žive, sastaju se i budu deo nečeg većeg. To je suština Starbaksa – ljudi, strast, ljubav prema životu i povezivanju„.

Otvaranju je prisustvovao i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić koji je „izdejstvovao“ da natpis Starbaksa bude i na ćirlici.

Dolazak Starbaksa u Beograd je višestruko značajan, rekao je zamenik gradonačelnika Vesić koji je prisustvovao otvaranju. On je naveo da to nije velika investicija ali da je veoma važna za imidž grada.

On je naveo da su pregovori o tome da Starbaks dođe u Beograd trajali čak dve i po godine. Dodaje i to da je Beograd prvi grad na teritoriji bivše Jugoslavije koji je dobio svoj Starbaks.

Posebno sam srećan što su prihvatili moju molbu da natpis, osim na latinici, bude i na ćirilici, jer to znači da su pokazali da poštuju našu zemlju, naš jezik i kulturu. Na taj način smo pokazali da i veliki svetski brendovi mogu da se pilagode našem tržištu“, kaže Vesić.

Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com