Najveći distributer bezalkoholnih pića u Centralnoj Srbiji, Karlovarske Mineralne Vody (KMV) i PepsiCo Inc, globalni prozvodjač hrane i pića koji posluje u više od 200 zemalja, dogovorili su zajedničko ulaganje.

Dogovorili su kupovinu 100 odsto vlasništva u srpskoj kompaniji Knjaz Miloš.

Ova transkacija obuhvata kupovinu proizvodnih kapaciteta kompanije Knjaz Miloš u Srbiji i ostale brendove kao što su Aqua Viva, Guarana, ReMix, Gusto, i druge. Očekuje se da će ona biti završena tokom trećeg kvartala 2019. godine, nakon procesa odobrenja antimonopolskih komisija na tržištima Srbije i Crne Gore.

Kompanija Knjaz Miloš, sa sedištem u Aranđelovcu, ima poslovnu istoriju dugu više od 200 godina i jedan je od najvećih proizvođača mineralne vode, bezalkoholnih i energetskih pića u Srbiji.

Ova kompanija je u vlasništvu investicionog fonda Mid Europa Partners iz Londona, od 2015. godine.

Kompanija KMV je proizvođač i distributer PepsiCo portfolija pića u Češkoj, Mađarskoj, Slovačkoj i Bugarskoj, kao i distributer PepsiCo portfolija grickalica u Češkoj, Slovačkoj i Mađarskoj.

KMV grupacija ima 2.400 zaposlenih i rukovodi fabrikama u Češkoj, Austriji, Mađarskoj i Bugarskoj. Izvozi u više od 20 zemalja.Kompanija PepsiCo je imala više od 64 milijarde dolara neto prihoda u 2018. godini.

 

Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com