Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je da je napovratno pokrenut proces stvaranja „velike Albanije“.

Praktično se brišu unutrašnje granice tog zamišljenog koncepta

Drecun je u Vestim Prve TV rekao da nema dileme da se „velika Albanija“ stvara, te da je za Srbiju pitanje da li će granice biti na vrhu Kopaonika ili će na neki drugi način Srbija uspeti da te granice drugačije modelira. – prenosi b92.net

Ovo neformalno, ali praktično brisanje granice između Srbije i Albanije na području Kosova i Metohije pokazuje da se pred našim očima realizuje koncept velike Albanije, da se modelira i teritorijalno oblikuje ta takozvana jedinstvena albanska država, s tim što je Edi Rama najavio da će uraditi isto na granici prema Makedoniji“, rekao je Drecun.

° drecun

Milovan Drecun, Foto izvor: N1 info

Drecun je kazao da iza poteza Tirane i Prištine stoje „moćne zapadne sile koje su dale zeleno svetlo“ za taj projekat koji je ocenio kao anticivilizacijski. 

Opasnost i po druge teritorije na tlu Srbije

„Albanci će pokušati da u celu tu priču uvuku pitanje Preševa, Bujanovca i Medveđe“, rekao je Drecun i ukazao na to da u Preševu živi samo tri odsto Srba. 

Drecun je rekao da Srbija neće „nagrađivati“ predsednika Kosova Hašima Tačija dodatnim teritorijama, već traži rešavanje statusa Kosova i Metohije. – prenosi b92.net

Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com