Beograd će uskoro dobiti novu parking zonu i mogućnost produženog ostavljanja vozila, ali sledi i poskupljenje kazni za parkiranje za skoro 1.000 dinara.

Dosadašnja cena kazne, zvanično „dnevna karta“, bila je jedinstvena u sve tri zone i iznosila je 1.870 dinara, odnosno upola manje ako se plati u roku od osam dana.
Međutim, ukoliko gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić odobri odluku „Parking servisa“ koju je 18.januara ove godine doneo Nadzorni odbor ovog javnog preduzeća, vozači će, ubuduće, kaznu plaćati od 1.960 do 2.800 dinara. Bez obzira na poskupljenje, i dalje će važiti pravilo o plaćanju polovine iznosa ukoliko se uplata izvrši u roku od osam dana.

Parking zone

Parking zone
FOTO: RAS / RAS SRBIJA/BLIC.RS

Predviđeno je da se kazne razlikuju po zonama, pa će tako u prvoj zoni kazna koštati 2.800 dinara, koliko i u novoj A zoni. U drugoj zoni cena „dnevne karte“ iznosiće 2.520, a u trećoj 1.960 dinara.

Pored poskupljenja, uvodi se nova ekstra ili luksuzna zona pod zvaničnim nazivom „A“ zona. U njoj će biti dozvoljeno parkiranje 30 minuta i cena će iznositi 100 dinara. Ova zona protezaće se na potezu između ulica Brankove, Carice Milice, Gračaničke, Pariske i Karađorđeve, prenosi Blic.

Treća važna odluka je da će u svim zonama biti omogućeno dodatno vreme parkiranja, negde 30 minuta, a negde pun sat. U prvoj zoni biće obezbeđeno dodatnih 30 minuta zadržavanja koje će koštati 100 dinara. U drugoj zoni biće moguće uplatiti produženi sat po ceni od 180 dinara, dok će u trećoj biti dozvoljeno zadržavanje duže od sat vremena koje će koštati 140 dinara.

 

Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com