Posle 21 godine čekanja i raznih obećanja, otvoreno je Prihvatilište za decu, koje će raditi 24 časa sedam dana u nedelji, u novoj zgradi u Ulici Živka Davidovića 64 na Zvezdari.

Prihvatilište, koje danas obeležava 61 godinu postojanja, može da primi 48-oro dece, a imaće i uslugu Svratišta za 30-tak mališana sa ulice.

Prostor zauzima 1.700 metara kvadratnih, a u projekat je uloženo više od milion evra.

Prihvatilište na Zvezdari

Otvaranje prihvatilišta
FOTO: SAVA RADOVANOVIĆ / TANJUG/BLIC.RS

Otvaranju objekta prisustvovali su zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, ministar finansija Siniša Mali, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, direktor policije Vladimir Rebić i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

„Drago mi je što je Grad Beograd ispunio obećanje i deci obezbedio najkvalitetnije i najbolje uslove za boravak. Ovakav objekat, siguran sam, ne postoji ne samo na Balkanu, već ni u ovom delu Evrope“, rekao je Mali, prenosi Blic.

On je dodao da prethodni objekat u kom je prihvatilište bilo smešteno nije bio prava slika Beograda, a da je novo prihvatilište zajednički projekat Vlade Srbije i Grada Beograda.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić istakao je da je ovo verovatno najmodernija zgrada Prihvalitilišta za decu na Balkanu urađena po svim standardima i da se može porediti sa institucijama u svim evropskim zemljama.

Kroz Prihvalitilište godišnje prođe između 400 i 600 dece, a oko 70.000 ih je prošlo za 61 godinu postojanja.

 

 

 

Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com