Na nesanitarnoj deponiji Stanjevine, koja se nalazi uz magistralni put ka granici sa Crnom Gorom, na samom ulazu u Prijepolje, i dalje bukti požar. Nadležni su počeli da nasipaju zemlju, jer je vatru zbog debljine naslaga teško ugasiti vodom.

Vatrogasno spasilačke jedinice preduzimaju sve kako bi sprečile širenje požara. Četiri cisterne, dve vatrogasne i dve komunalne, celu noć natapaju deponiju. Međutim, zbog debljine naslaga koje gore požar je teško ugasiti vodom, potrebno je da se deponija prespe tamponom, odnosno zemljom i šutom”, rekao je sinoć komandir vatrogasno – spasilačke jedinice u Prijepolju Vujadin Kovačević.

Naglasio je da je gašenje otežano jer se na deponiji nalaze ogromne naslage otpada različitog porekla. Limsku dolinu pokrio je gust dim a najteža situacija je u naselju Zalug koje se nalazi preko puta deponije.

Potencijalnu opasnost dim pravi i učesnicima u saobraćaju, jer se u zavisnosti od vazdušnog strujanja gust dim nadvija i nad samu magistralu.

Enis Memišahović direktor JKP „Lim“ kaže da je sinoč počelo nasipanje zemljom ali da su potrebne velike količine jer je ogromna površina u pitanju.

Putevi Užice su nam izašli u susret sa četiri kamiona jer mi u našem voznom parku ne posedujemo velike kamione i teške mašine. Ovo što smo večeras nasuli je dovoljno da se naprave staze kako bi vatrogasci mogli da priđu”, kazao je Memišahović.

Na ovu deponiju smeće se odlaže 50 godina, a na nedeljnom nivou JKP “Lim” tu istovari oko 200 tona otpada.

Izvor: Tanjug

Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com