Prvo veče Exit festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu obeležio je nastup britanskih muzičkih velikana The Cure, koji su nastupali gotovo čitava dva sada.

Ovaj slavni rok bend je uprkos velikom pljusku na samom početku nastupa, uspeo da napravi nezaboravnu atmosferu na glavnoj Exitovoj bini. Za tu atmoferu zaslužna je i publika, u kojoj se desio susret generacija.

Bend je na svom repertoaru ređao pesme kao sto su „Friday I am in love„, „Love song„, „Pictures of you“ i druge vanvremenske hitove.

Ove godine Exit je otvoren ekološkim performansom i vatrometom iznad bine u ponoć, uz poziv na globalnu akciju očuvanja životne sredine.

Performans je imao zadatak da skrene paćnju na rastuće probleme u sferi zaštite životne sredine, uz poziv da se građani „ujedine u borbi za zeleniju budućnost„.

Nakon svečanog otvaranja na glavnoj bini festivala nastupio je i belgijski muzičar Lost Frikvesiz (Frequencies).

Elektronska „Dance Arena“ ugostila je prvog dana Macea Plexa i Karla Carla Coxa, koji su do ranih jutarnjih sati zabavljali publiku, prvo jedan, pa zajedno, pa onda drugi.

Prvi dan festivala posetio je veliki broj mladih, a celokupni prvi dan Exita nosio je ime „OPENS Day“, kako bi se baš njima predstavila Omladinska titula Evrope OPENS2019, koju Novi Sad nosi tokom ove godine.

Exit će trajati do 7. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.

Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com