Kako javljaju turističke agencije, zbog povećanja premija od strane osiguravjućih kuća u Srbiji,  očekuje se poskupljenje turističkih aražmana u toku ove godine.

O ovom problemu se raspravljalo na sastanku u Privrednoj komori Srbije, na kome je prisustvovalo više od 100 agencija članica Nacionalne Asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA), Asocijacije nezavisnih turističkih agencija Srbije (ANTAS) i Agencije turističkih agencija Srbije (ATAS).

Kako se navodi,  većini turističkih agencija koje su organizatori putovanja  kako letovanja i zimovanja ali i tura u drugim oblicima, polisa osiguranaj na iznos od 300.000 evra ističe 25.januara 2019.

Osiguravajuće kuće u Srbiji odlučile su da za šest puta uvećaju iznos godišnje premije osiguranja turističkim agencijama zbog propusta u njihovom radu, a koji su doveli do toga da putnici tokom ranijih godina ostanu bez uplaćenog aranžmana.

Ovo povećanje će najviše osetiti male agencije, pogotovo agencije u malim mestima gde neće moći da sakupe dovoljan broj putnika kako bi pokrili troškove poslovanja.

Ove godine građani posebno moraju obratiti pažnju nato sa kojom agencijom putuju kao i koja je veličina pomenute agencije. Svi smo svedoci prošlogodišnjih problema sa malim i srednjim agencijama.

 

 

Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com