Glumac i producent Miloš Biković u Sankt Peterburgu je potpisao protokol o saradnji na projektu „Tesla” sa ruskom Nacionalnom medija grupom, u prisustvu ministra spoljnih poslova Ivice Dačića.

Oni su spremni da ulože u film i seriju o Nikoli Tesli najmanje dva miliona evra.

Ugovor je potpisan u okviru ekonomskog foruma SPIEF, sa ćerkom firmom ruske kompanije – STS televizijom, koja ima višemilionsku publiku. Ona je poznata po seriji „Kuhinja“, rekao je mladi glumac Biković novinarima.

On je takođe podsetio da će se snimati serija i film o našem naučniku Nikoli Tesli i da je prošle godine taj projekat predstavljen u Kanu kada ga je podržao i ministar Dačić.

Sada smo otišli korak dalje i našli partnera u Rusiji koji je spreman da uloži najmanje dva miliona evra u taj projekat. Tako da mogu sa ponosom da kaže da smo uspeli da za jednu srpsku temu, kao što je život Nikole Tesle napravimo korak i animiramo strane kompanije da investiraju u našu kulturu”, kaže Biković a prenosi Tanjug.

Ovaj projekat će biti međunarodni, ne samo za srpsko i rusko tržište, tako da će se raditi na engleskom jeziku.

Da nas svet pamti kao zemlju koja je dala najvećeg, možda i prvog, IT stručnjaka u svetu, a ne na neki pogrešan način”, rekao je Biković.

Projekat je u ovom trenutku još u fazi razrade, tačnije predprodukcije. Traže se autori koji su radili na uspešnim serijalima u velikim zapadnim produkcijama.

Miloš Biković navodi i to da će faza razrade i pisanje projekta trajati najmanje godinu dana, a proizvodnja još toliko tako da neće biti predstavljen još dve godine.

Izvor: politika.rs

 

 

Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com