U Novom Sadu, na Fakultetu tehničkih nauka (FTN)  traje sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi Konteh. Na sajmu učestvuje 28 kompanija koje su u potrazi za kvalitetnim, mladim, obrazovanim kadrovima.

Prema očekivanjima, Sajam će posetiti više od 5.000 studenata. Svi posetioci mogu ostaviti svoje biografije predstavnicima kompanija i na taj način otvore sebi mogućnost zaposlenja ili stručne prakse. Takođe, sve kompanije koje učestvuju imaju mogućnost da se upoznaju sa obrazovnim kadrom Univerziteta u Novom Sadu.

Dekan FTN u Novom Sadu, Rade Doroslovački kaže, „Od 90-ih i početkom 2000-ih godina ogroman broj talentovanih naših inženjera odlazio je u inostranstvo. Zahvaljujući ovim kompanijama, koje nastupaju na Sajmu, to se drastično zaustavilo„.

Kompanije u Novom Sadu zapošljavaju više od 4.000 inženjera a FTN godišnje se upiše, na smer elektrotehnike i IT sektoru oko 900 studenata.

Dekan Doroslovački naglašava da će ove godine nova zgrada FTN, koja vredi 22 miliona evra, biti završena. Od 30.000 kvadrata, 20.000 će zauzimati kompanije koje su iznikle iz Fakulteta tehničkih nauka što će biti prilika za zaposlenje mladih inženjera.

 

 

 

Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com