Dok nam je tokom leta cilj bio da steknemo savršen, preplanuli ten, poslednjih dana leta osnovni zadatak jeste da bronzanu boju zadržimo što duže na koži. Preplanuli ten će vremenom izbledeti usled regeneracije kože i izbijanja novih ćelija na površinu ali uz nekoliko jednostavni trikova, ipak, moguće je preplanulu boju zadržati još neko vreme.

1. Tuširajte se mlakom vodom

Ukoliko se tuširate vrućom vodom, koža može da dehidrira što će izazvati njeno isušivanje i brzo ljuštenje. Pored toga, generalno bi trebalo izbegavati da se dugo zadržavate pod tušem.

2. Dubinska hidratacija

Koža je naš najveći organ i neophodna joj je adekvatna nega tokom leta. Da bi koža bila sjajna, elastična, nahranjena i da bi što duže sačuvala boju, zaista je važno da bude dobro hidrirana. Tokom leta potrebno je da kožu hidrirate pre, tokom i nakon sunčanja, kako ne bi došlo do dehidratacije.

3. Pijte puno tečnosti

Pored spoljašnje, koži je neophodna i unutrašnja hidratacija. Dovoljnim unosom vode produžavate život svim ćelijama u telu, pa tako i onim površinskim, koje u sebi imaju tamni pigment.

4. Smanjite piling

Ako piling svedete na jednom u dve nedelje, to će biti dovoljno da otkloni sloj mrtvih ćelija na koži i da je osvežite, a da istovremeno sačuvate preplanuli ten što duže.

5. Ubacite beta karoten u ishranu

Mango, šargarepa, paprika, crvena jabuka i bobičasto voće bogati su vitaminom C i beta karotenom, koji imaju veliki uticaj na lep i zdrav izgled naše kože. Vitamin C veoma je važan za izgradnju kolagena, dok su karotenoidi bitni za sticanje, ali i čuvanje preplanule puti.

Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com