Na sednici Pokreta slobodnih građana za novog lidera izglasan je i postavljen glumac Sergej Trifunović.

On je sa 60 odsto osvojenih glasova pobedio protivkandidata pravnika Aleksandra Olenika.

Članovi ovog pokreta izabrali su tajnim glasanjem i dva člana predsedništva Lidiju Martinović i Petra Miletića.

Trifunović je u prvom obraćanju nakon izbora rekao da će lično raditi na ujedinjenju opozicije i da će se saradnja sa svim opozicionim blokovima u zemlji nastaviti, ali da Pokret slobodnih građana neće tehnički ući u Savez za Srbiju, prenosi N1.

Sergej Trifunović

Sergej Trifunović
Foto: Fonet/Zoran Mrđa/Danas.rs

Čeka nas dosta posla, dosta vraćanja ljudi koji su otišli, priključivanje novih ljudi, jer sve počiva na ljudima, kadrovska politika pod broj jedan.Vrlo je bitno u ovoj atmosferi mraka, straha i bezumlja, osvestiti ljude i vratiti im dostojanstvo da oni zaista jesu slobodni građani, pripadali oni ovom pokretu ili ne„, rekao je Trifunović.

On je,takođe, rekao da o saradnji već razgovara sa kraljevačkim Lokalnim frontom, čiji su članovi pešačili od Kraljeva do Beograda da bi 16.januara ove godine obeležili godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića i učestvovali na protestu tog dana.

Treba stvarati lokalne odbore po Srbiji i ne samo to, čak iako nisu lokalni odbori, PSG treba pospešivati stvaranje lokalnih frontova. Ja ne znam šta fali čoveku u Smederevskoj Palanci, to mora da mi nacrta neko iz Smederevske Palanke„, kazao je Trifunović.

Kao prioritet u svom radu istakao je kadrovsku politiku i dovođenje starih i novih članova. Trifunović je rekao i da je u politiku ušao jer su neophodna nova lica, a da će se on potruditi da dovede i druga.

POKRET SLOBODNIH GRAĐANA

Ovaj pokret osnovan je u maju 2017.godine, uz podršku Demokratske stranke, nakon što je Saša Janković na predsedničkim izborima bio drugoplasirani sa 16 odsto glasova. U međuvremenu je došlo do istupanja mnogih istaknutih ličnosti iz pokreta, a u decembru 2018.godine se sa čela povukao i sam Janković, istakavši da će ostati član pokreta, ali da ne želi da deli opoziciono javno mnjenje.

 

Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com