Juče se u Beogradu održao protestni skup i šetnja u čast sećanja na Olivera Ivanovića i povodom godišnjice njegovog ubistva. Zahtev protestanata jeste da se pronađu ubice i nalogodavci ovog strašnog zločina.

Građani su se okupili kod platoa ispred Filozofskog fakulteta, odakle su se prošetali do hrama Svetog Save.

FOTO: M. ŠURJANAC / RAS SRBIJA

Okupljenima se najpre obratio glumac Branislav Trifunović:

,,Nisam problem ja kao ličnost, već što govorim istinu kao i eho te istine. Ako ne delujete, onda gledajte nasilje – u atmosferi straha se ne živi. Građani su zatrašeni i razumem ih, ali niko nema pravo da svojim strahom ugrozi budućnost ostalih, oduprite se, nas je ipak više„.

Ovako je govorio Oliver Ivanović koji je na današnji dan brutalno ubijen sa šest metaka u leđa. Godinu dana kasnije ne zna se ni ko ga je likvidirao ni ko je izgovorio „smaknite ga“. Samo smo dobili informacije ko nije. Poštovana porodico Ivanović, dragi građani i prijatelji, večeras ćemo šetati do Hrama u čast Olivera Ivanovića, čoveka koji je mislio svojom glavom i koji se do kraja života borio za mir i za zajednički život Srba i Albanaca na Kosovu i Metohiji“.

,,Nas je ipak više“ rekao je Oliver Ivanović
Foto: REUTERS/Kevin Coombs

Građane je zamolio da spuste transparente i vrate pištaljke u džepove jer počinje memorijalna šetnja.

,,Kada priđemo Slaviji, molim vas, upalite sveće i telefone uperite ka nebu da osvetlimo ono što je Oliver govorio dvadeset dana pre nego što su ga ubili, da pokažemo – nas je više. Idemo u šetnju za porodicu Olivera Ivanovića i za Olivera„, rekao je Trifunović.

Na skup su stigli i aktivisti iz Lokalnog fronta, koji su iz Kraljeva došli pešaka u Beograd kako bi prisustvovali memorijalnoj šetnji.

Skup nije ostao ne prokomentarisan na društvenim mrežama. Jedan od prvobitnih aktivista koji su se borili za pravdu i oslobodjenje Olivera Ivanovića postavio je tri Posta.

Fb/Twiter Prinscreen

 

Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com