Srbiju će ove godine na evropskom prvenstvu u robotici Eurobot 2019 predstavljati studenti Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada. Takmičenje se održava u Francuskoj, u maju ove godine.

Timovi PMG robotics, Memristor i Probotech plasirali su se na finalno takmičenje pošto su osvojili prva tri mesta na 17. Nacionalnom takmičenju u robotici, koje se održalo u zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu.
Sva tri tima čine studenti Fakulteta tehničkih nauka i oni će predstavljati Srbiju na evropskom šampionatu u Francuskoj.
Studenti FTN i ranije su predstavljali Srbiju na takmičenju Eurobot, odakle su se vraćali sa brojnim nagrada. 2016. i 2017. godine su se vraćali sa medaljama dok su 2018. godine osvojili visoko četvrto mesto.
U okviru turnira koji se održavao u Novom Sadu takmičili su se i juniori. Pobedu je odnela „Robo mafija“ iz Male škole elektronike iz Beograda. Drugo mesto osvojio je“Team Tesla“ iz Srednje elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ iz Beograda“, a Beograđanima je pripalo i treće mesto, koje je osvojila ekipa „TIM“ iz Male škole elektronike.
Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com