U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo. Posle podne će biti mogući razvoj oblačnosti i pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom, saopštio je RHMZ.

Košava i dalje slabi, udari vetra preko 17 metara u sekundi će biti mogući samo na području juga Banata i donjeg Podunavlja.

Na planinama i košavskom području duvaće povremeno jak vetar a na jugu Banata i donjem Pomoravlju sa udarima olujne jačine. Krajem dana slabljenje vetra.

Minimalna dnevna temperatura će biti od 6 do 14 stepeni Celzijusa a maksimalna dnevna će se kretati od 23 do 28  stepeni.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i toplo uz umeren, povremeno jak jugoistočni vetar, koji će krajem dana oslabiti. Najniža temperatura biće 14 stepeni a najviša 27 stepeni.

Sutra se očekuje pretežno sunčano i veoma toplo vreme za ovo doba godine. Posle podne i uveče se očekuje postepeno povećanje oblačnosti koje stiže sa zapda.

Biometeorološka prognoza

Relativno povoljna biometeorološka situacija. Oprez se savetuje osobama sa kardiovaskularnim i psihičkim tegobama. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu malaksalosti, nervoze i loše koncentracije.

 

Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com