Sutra 28. marta, direktor Republičke direkcije za imovinu Srbije, Jovan Vorkapić potpisaće ugovor o otuđenju građevinskog zemljišta u Slobodnoj zoni Zrenjanina. Ugovor potpisuje sa vlasnikom kompanije iz Kine “Shandong Linglong Tire Co, Ltd” saopštila je Vlada Srbije.

U pitanju je ugovor o otuđenju nepokretnosti bez naknade, koja se nalazi u Zrenjaninu. Srbija će, na osnovu zaključka Vlade Republike Srbije investitoru iz Kine za izgradnju fabrike preneti 97 hektara građevinskog zemljišta..

Kompanija „Sandong Linglong Tire Co, Ltd“ će u osnivanje nove fabrike prenumatika uložiti 800 miliona evra. Fabrika će prevenstveno proizvoditi radijalne pneumatike za putnička vozila, visokih performansi, zatim prenumatike za kamione, autobuse, poljoprivredne prenumatike i preumatike za korišćenje izvan trasiranih puteva.

Projekat će biti završen u roku od sedam godina, planirano je zapošljavanje 1.500 radnika, od čega će 1200 radnih mesta biti otvoreno za lokalno stanovništvo, dok će 300 radnih mesta biti popunjeno iz matične kineske firme, za potrebe instalacije opreme, probnog rada i obuke.

Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com