U Beogradu je tokom protesta održanih u subotu i nedelju, privedeno 18 osoba. Devet zbog prekršaja zakona o javnom redu i miru, i osmoro zbog krivičnog dela, izjavio je Vladimir Rebić, direktor policije.

Od devet lica procesuiranih pred nadležnim sudom sedam njih je zbog slučaja vođenog po hitnoj proceduri i šest njih je osuđeno zatvorom do 30 dana, jedan novčano, dok se protiv dva lica vodi prekršajni postupak„, kaže Rebić.

Dodao je i to da je fizička snaga primenjena isključivo prema najagresivinijim počiniocima koji su ugrožavali bezbednost. Unutrašnja kontrola će ispitati da li je došlo do prekoračenja.

Vladimir Rebić navodi da je šest policajaca povređeno i da će nakon ovih događaja policija promeniti taktiku.

Sada ćemo morati da angažujemo, ukoliko se na ovakav način nastave protesti, više policijskih službenika i da budemo na usluzi građanima. Nećemo dozvoliti nasilje i svi koji budu učinili prekršaj ili krivično delo biće procesuirani. Pozivam građane da se uzdrže i obavljaju proteste u skladu sa zakonom„, izjavio je Rebić.

Povodom zahteva Boška Obradovića da privedena lica budu puštena, Rebić je rekao da je Srbija pravna država i da se policija ne meša u odluke drugih nadležnih organa i ne može da utiče na odluku da se uhapšeni demonstranti oslobode.

Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com