Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavio je predsedniku Vlade nemačke pokrajine Donja Saksonija Štefanu Vajlu investicione potencijale Srbije. U toku 2019. godine trgovinska razmena sa Nemačkom preći će pet milijardi evra, što Nemačku čini našim najozbiljnijim partnerom naglašava Vučić.

Dvojica zvaničnika razgovarali su o poboljšanju saradnje i trgovinske razmene, za koju su istakli da je u poslednje tri godine bila dobra, ali da uvek postoji prostor za dalje unapređenje.

Vučić je predstavio ekonomske reforme i investicione potencijale. On je naglasio da je Srbija poslednjih godina radila na poboljšanju investicione klime.

Nemački investitori su veoma zadovoljni poslovnom klimom i uslovima poslovanja u Srbiji. ‘Kontinental’, jedna od najvećih kompanija koje posluju u Srbiji, dolazi upravo iz Donje Saksonije. Ove godine trgovinska razmena sa Nemačkom preći će pet milijardi evra, što Nemačku čini našim najozbiljnijim partnerom„, istakao je Vučić.

Vajl je rekao da je imidž Srbije u Nemačkoj veoma dobar. „Srbija je faktor stabilnosti na Balkanu. Napredak na evropskom putu je očigledan„.

Donja Saksonija, sa osam miliona stanovnika, je druga po veličini pokrajina Savezne Republike Nemačke. Najvažnija privredna grana je auto-industrija, o čemu svedoči i podatak da se u ovoj pokrajini nalazi sedište nemačkog proizvođača automobila „Folksvagen“.

Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com