U Beogradskom dramskom pozorištu je, uz veliku podršku grada, medija i kolega, otkazana manifestacija „Balkan Awards“, navodi se u poruci više od 20 glumica i glumaca ovog pozorišta.

Glumci su zatražili da se scena ove pozorišne kuće ne koristi za estradne događaje, prenosi Danas.
Oni su, nakon otkazivanja, ovoj manifestaciji koja je zakazana za 21.februar poželeli sreću u „nekom drugom adekvatnom prostoru“.

„Zahvaljujemo se na zdušnoj podršci, u ime većeg dela ansambla BDP“, ističe se u poruci glumica i glumaca ovog pozorišta.

Oni su u zajedničkom saopštenju odluku uprave o održavanju manifestacije „Balkan Awards“ u njihovom pozorištu ocenili kao poslovno lošu. Podsetili su na to da je BDP osnovano da bi „pomoglo da se upoznamo sa onim što se dešavalo na vodećim svetskim pozornicama“ i ocenili da se ovom odlukom obesmišljavaju i postojanje i misija pozorišta, kao i da se izneverava pozorišna publika.

Oni su ukazali da BDP i njegov ansambl ne dele vrednosti „Balkan Awards“ i konstatovali da je to „manifestacija šunda, kiča i najgoreg ukusa“, kojoj nije mesto na sceni gradskog pozorišta.

Saopštenje kojim je traženo otkazivanje ovog događaja potpisali su Ivan Tomić, Paulina Manov, Nataša Marković, Vesna Čipčić, Ljubinka Klarić, Andrej Šepetkovski, Slobodan Boda Ninković, Ivana Nikolić, Anja Alač, Jelisaveta Orašanin, Marko Živić, Milica Zarić, Vladan Milić, Slađana Vlajović, Sandra Bugarski, Milan Čučilović, Aleksandar Alač, Jadranka Selec, Jovo Maksić, Pavle Pekić i Lako Nikolić.

„Balkan Awards“

„Balkan Awards“, nekadašnji „Oskar popularnosti“, manifestacija je dodeljivanja nagrada na medijskoj sceni nekadašnje Jugoslavije i Srbije, koja je svojevremeno bila jedna od najznačajnijih na ovim prostorima.

 

 

 

 

 

 

 

Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com