Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, juče je obišao radove na asfaltiranju dela Vukasovićeve ulice u Rakovici. Kako kaže, na ovaj način je otvorena sezona rekonstrukcije ulica u Beogradu.

Ova ulica u Rakovici bila je u jako lošem stanju, rekao je Vesić. Dodao je to da se ulica sada rekonstruiše u delu od ulice Petra Konjovića do Srpskih udarnih brigada. U toku prethodne godine urađen je deo od  Srpskih udarnih brigada do Borske ulice.

Radovi bi trebalo da budu završeni u roku od pet dana, a za njih je izdvojeno oko pet miliona dinara. Takođe, pored Vukasovićeve ulice u Rakovici, juče je započeto i sa radovima u Resavskoj ulici, u delu od Nemanjine prema Višegradskoj.

Zamenik gradonačelnika Beograda je istakao da je potrebno oko 500 miliona evra da bi se u narednih deset godina rekonstruisale sve ulice u glavnom gradu.

Naglasio je da se sve ulice rade (izuzev onih manjih) tako što Institut za puteve proceni desetogodišnje opterećenje. Zatim se u skladu sa tim procenama rekonstruiše ulica kako ne bi morala da se radi na svakih nekoliko godina, naveo je Vesić.

 

 

Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com