Svedoci smo nedavnog dvodnevnog zastoja rada Microsoft 365 office sistema, koji je trajao par dana.  Veliki broj korisnika je prijavio nemogućnost pristupanja email boxovima,  takođe je prijavljeno i veliki broj izgubljene električne pošte,  ali i slanje i primanje višestruko ponovljenih e-mailova odjednom.

Dok Microsoft pokušava da smiri klijente, putem tweetera, , izveštaji o greškama se samo gomilaju i povećava se broj nezadovoljnih korisnika, pokušavajući da ih ublaži, stotine korisnika iz celog sveta (većina njih iz Evrope) nastavilo je sa izveštavanjem o prekidima koji su im onemogućavali slanje i pristup njihovim ličnim i korporativnim e-porukama skoro ceo radni dan. onemogućavali slanje i pristup njihovim ličnim i korporativnim e-porukama minimum 2 radna dana.

Nakon dva dana zastoja, više Microsoft 365 korisnika je reklo da je problem EKS172491 sada potpuno uklonjen od Microsoft-a iz administrativnog centra.

Ostaje samo pitanje koliko često će ovakve greške da se pojavljuju, da li ovakav koncep može da nam uništi poslovanje,  pogotovo kod kompanija kojima je podrška putem maila,  gde kašenjenj više sati može dovesti i do gubitka života ?

 

Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com