Večeras u Tel Avivu počinje najdugovečniji televizijski šou program na svetu – „Pesma Evrovizije“.

Takmičenje za „Pesmu Evrovizije“ zvanično počinje na ceremoniji otvaranja koja je održana u nedelju uveče u centru Tel Aviva, simboličnim defileom učesnika narandžastim tepihom.

Srpskoj delegaciji sva pažnja je usmerena na nastup naše učesnice, Nevene Božović i prvo polufinalno veče.

„To su ljudi koji prate ‘Evrosong’, koji znaju puno o svima nama, što me svaki put ponovo iznenadi, tako da, lepo je biti ovde ponovo“, kaže naša predstavnica.

Nevena ima izuzetan glas, pesma je, takođe, jako moćna. Njen izgled, kostim, šminka. Zato smo hteli da u nastupu akcenat stavimo samo na nju i da nekim scenskim, svetlosnim, grafičkim elementima pojačamo ono što ona iznosi kroz svoj glas na scenu. Ove godine po prvi put imamo animaciju kojom smo pokušali da pojačamo taj utisak. Svetlost smo napravili malo kontrastnije, što će publika videti u prvom polufinalu“, objašnjava reditelj nastupa, Miodrag Kolarić.

Po 10 država koje u dva polufinala osvoje najveći broj glasova, takmičiće se u finalu 18. maja zajedno sa takozvanom, „velikom petorkom“ koju čine Britanci, Španci, Nemci, Italijani i Francuzi a direktan plasman u finale ima i Izrael kao zemlja domaćin.

Prema prognozama svetskih kladionica, u takmičenju za najbolju pesmu Evrope, najveće šanse za pobedu ima Holandija, a među favoritima su i Rusija, Italija, Švedska i Francuska.

Inače 64. „Evrosong“ se održava pod sloganom „Dare to Dream“ – „Usudi se da sanjaš“, u hali „Ekspo“ Tel Aviv, čiji Paviljon dva, u kom je smeštena bina, zauzima prostor od 50.000 metara kvadratnih.

Izvor: RTS

Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com