Vlada Srbije uputila je danas Republici Francuskoj finansijsku pomoć u iznosu od milion evra za obnovu katedrale Notr Dam u Parizu koja je oštećena u požaru koji se dogodio 15. aprila ove godine.

Ova odluka potvrđuje vekovno prijateljstvo sa francuskim narodom i izražava želju da se simbol Francuske što pre obnovi, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima posle sednice vlade.

Siniša Mali, ministar finansija rekao je da je pariska katedrala deo francuse, evropske ali i svetske kulturne baštine i da naša zemlja želi da pruži svoj doprinos u obnovi čuvenog zdanja.

Srbija jeste mala zemlja, ali ipak želimo da doprinesemo obnovi te čuvene katedrale. Naše dve zemlje neguju snažno prijateljstvo, i zato želimo da učestvujemo u obnovi tog simbola Pariza, iako znamo da je već sakupljeno dosta donacija“, kaže Mali.

Dodao je i to da srpski narod odlično razume značaj istorijskih svetinja. Zbog toga je naša želja da pomognemo i izdvojimo određena sredstva koja imamo u budžetu zahvaljujući dobrim ekonomskim rezultatima, zaključio je Mali.

 

 

Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com