Šesti po redu protest protiv nasilja i aktuelne vlasti održan je sinoć oko 18 časova u Beogradu. Skup je bio ispred Filozofskog fakulteta, gde su se glumac Branislav Trifunović i političarka Rada Trajković obratili građanima.

Branislav Trifunović je pozdravio najpre ljude koji su pešaka krenuli iz Kraljeva kako bi stigli na protest 16.januara. Ovaj protest će se održati povodom godišnjice ubistva Olivera Jovanovića. Trifunović je zamolio građane da pištaljke ostave kod kuće i ponesu sveće.

Upravo jedan od zahteva organizatora protesta jeste da vlast otkrije ko su nalogodavci i ubice Olivera Ivanovića.

,,Dobili smo još jednog heroja, Deska iz Rakite, koji je bio ovde – zaustavili su radove i poručili da možemo da se borimo za lepu i pravu zemlju“, dodao je Trifunović. „Ima nas više i biće nas više i pobedićemo. Pobedićemo one koji narod nazivaju izdajnicima, stranima plaćenicima, ološima, narkomanima.“

Podsetimo, u Rakiti su zaustavljeni radovi na izgradnji mini-hidroelektrane nakon inspekcijske provere.

Na današnjem skupu je govorila i predsednica nevladine organizacije Evropski pokret sa Kosova i Metohije Rada Trajković.

Rada Trajković, govoreći o ubistvu Olivera Ivanovića, rekla je da je „tuga u nama“.

Ubili su nam Olivera, najboljeg među nama… Mislili su da smrt Olivera treba da promoviše nemogućnost života Srba i Albanaca, da razgraničenje bude budućnost… On im je i mrtav pokazao, jer su izašli i komšije Albanci da ga isprate na poslednji put, žalili su svog komšiju, i tako je plan Vučića i Tačija postao plan neostvariv„, dodala je.

Foto: Beta.rs

Šeta se u Kragujevcu, Kuršumliji, Nišu, šetaće se u Novom Sadu, Požegi, dodao je Trifunović. Zatim su okupljeni krenuli u šetnju ulicama Beograda.

Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com