U ovim trenutcima, cela Srbija je okovana snegom, a u nekim gradovima i naseljima je katastrofalno stanje.
Sneg koji već sad pada neprekidno 24h je napravio ogromne probleme zimskim službama, koje po navici dočekuju zimu nespremno , ako je bilo dosta izvjava kako gradskih čelnika tako i funkcionera javnih preduzeća kako su spremin na sve uslove.

Šta rade službe

Čiste se prioritetni putevi, ali neke prometnih ulica u Beogradu jutros nisu bile očišćene. Snega na kolovozima ima i u Pomoravlju, kao i u planinskim područjima. Apel vozačima da brzinu prilagode vremenskim prilikama, a pešacima da se oprezno kreću ulicama zbog smanjene vidljivosti i snežnih nanosa.

Šef stručnog štaba za čišćenje snega „Puteva Srbije“ Zoran Stoisavljevićje izjavio za RTS, da su putevi prvog i drugog prioriteta u celoj zemlji prohodni, kao i putevi trećeg prioriteta na kojima i dalje ima snega.

Prema njegovim rečima, jedini neprohodni put je onaj koji vodi ka Goliji.
Angažovano je, kako kaže, 1.200 vozila i mašina, a sneg u celoj zemlji u samo jednoj smeni čisti 2.200 ljudi.

AMSS upozorava vozače da moraju biti spremni na otežane uslove vožnje sa ugaženim snegom na kolovozu i mogućom poledicom, ali i ledom zbog nižih temperatura, tako da moraju da koriste zimsku opremu, pogotovo na predelima prema planinama.

Na auto-putu kroz Pomoravlje saobraćaj se odvija nesmetano ali je oprez neophodan jer sneg i dalje pada.

Put Paraćin-Zaječar preko Čestobrodice zatvoren je za kamione.

Crveni meteoalarm

Crveni meteoalarm na snazi je na području skoro cele zemlje, a to znači da su prognozirane veoma opasne vremenske pojave koje mogu prouzrokovati veliku štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja.
RHMZ je upozorio i na ledenu kišu na krajnjem severu Vojvodine, gde se krajem dana i tokom noći očekuje kiša koja će se ponegde lediti na tlu.

Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com