Zoran Babić više neće biti direktor JP „Koridori Srbije“, izjavio je danas ministar policije Nebojša Stefanović.

Naglasio je da Babić nema ličnu odgovornost, jer nije upravljao vozilom, ali da je ostavka, ipak, logičan potez.

„Zoran Babić će podneti ostavku na mesto direktora Koridora, on više neće obavljati ovu funkciju“, rekao je Stefanović za TV Pink i dodao da je dosadašnja istraga pokazala da je vozilo Koridora neprilagođenom i ogromnom brzinom ušlo u pojas naplatne rampe, prenosi Blic.

Ministar je istakao da su u toku istrage i da se rade sva neophodna veštačenja.

Zoran Babić

Zoran Babić
FOTO: E. ČONKIĆ / RAS SRBIJA/BLIC.RS

„Ono što mogu da vam kažem je svakako da će sve biti dostupno javnosti i svaki detalj te istrage, jer želimo da javnost ima potpuni uvid u sve što se dešavalo. Nesumnjivo da je i dosadašnji tok istage pokazao da je vozilo Koridora neprilagodjenom i ogromnom brzinom ušlo u pojas naplatne rampe i udario dva vozila ispred“, rekao je Nebojša Stefanović.

Udes

Automobil u kom se vozio Babić juče je kod Doljevca učestvovao u lančanom sudaru, u kom je poginula Stanika Gligorijević (52), a direktor „Koridora“ zadobio otvoreni prelom butne kosti i pršljena.

Policija je danas uhapsila D.S. (35) iz Rakovice koji je učestvovao u jučerašnjem udesu na naplatnoj rampi u Doljevcu, potvrđeno je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

D.S. je upravljao automobilom Zorana Babića kada je oko 8:50 časova, verovatno zbog magle, ušao u pogrešan kanal za naplatu putarine i naleteo na vozilo u kom je stradala Stanika Gligorijević iz Knjaževca.

Da podsetimo

Zoran Babić je od maja 2017.godine na funkciji direktora „Koridora“, a od 2012. je u više mandata bio poslanik u Skupštini Srbije. Obavljao je i dužnosti šefa Poslaničke grupe SNS u parlamentu.

 

Želite da postane naš dopisnik? Kontaktirajte nas na dopisnistvo@srbijavesti.com